کمردرد یکی از معضلاتی است که هر از گاهی به سراغ افراد میآید و گاهی آنچنان جان فرسا میشود که برای تسکین آن به سراغ انواع مسکنها و ماساژ و ... میشویم. کمر درد، درد سیاتیک و مشکلات اینچنینی با روشهای غلط فعالیت موجب شده است تا هر روز افراد بیشتری را درگیر کند و این کمردردها گاهی آنقدر طاقت فرسا میشود که رسما فعالیت روزانه افراد را مختل میکند.
سعید قارویی جراح و متخصص مغز و اعصاب درباره علت کمردرد گفت: ناحیه کمر به عنوان محور اصلی و مرکزی بدن انسان در اغلب فعالیتهای بدنی روزمره درگیر است علی رغم اینکه انسان تنها پستانداری است که روی دو پا راه میرود و ناحیه کمر تطابق کافی برای وظیفه ایستادن بدن انسان را ندارد بنابراین درد کمر به طور شایعه ای انسانها را در طول زندگی درگیر میکند.
وی ضربه را یکی از علل کمر درد دانست و گفت:تروما یا ضربه بدن به دنبال حوادثی مانند تصادف یا سقوط یا بلند کردن جسم سنگین می تواند آسیبی به عضلات تاندون ها و مفاصل ناحیه کمر یا آسیب دیسک بین مهره ای یا شکستگی مهره ها یا استخوان ها گردد شکستگی مهره ها در بیمارانی که دچار پوکی استخوان هستند به طور شایع تری رخ می دهد.
به گفته وی درد کمر به دنبال بیماری های التهابی و عفونی ، برخی از بیماریهای عفونی مانند سل و بروسلوز نیز میتوانند سبب درگیری مهره های ستون فقرات و درد ناحیه کمر شود.
دکتر قارویی همچنین با بیان اینکه بیماری های التهابی مانند آرتروز و روماتیسم ستون فقرات، سبب درگیری ستون فقرات و درد در این ناحیه می شوند گفت: از نشانههای بارز بیماری های التهابی خشکی صبحگاهی می باشند که اغلب از دهه چهار یا پنج زندگی شروع می شوند.
وی همچنین تومورها را از دیگر عوامل ایجاد کننده کمر درد دانست و گفت: تومورهای بدخیم مانند سرطان ریه ، معده ، پستان، پروستات و غیر می توانند با متاستاز به مهره های ستون فقرات سبب درگیری مهره ها و درد در ناحیه ستون فقرات گردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به درد کمر به دلیل دژنراسیون نیز اشاره کرد و گفت: به دنبال افزایش سن تغییراتی در تمامی بافت ها و ارگان های بدن به وجود می آیند از جمله این تغییر ها تخریب در مفاصل و دیسک های بین محلی می باشند و به آسیب از این نوع که در نتیجه افزایش سن حاصل میشود دژنراسیون گفته میشود به همین دلیل که ذکر شد با افزایش سن شیوع درد کمر نیز افزایش مییابد که ژنتیک مهمترین نقش را در این پروسه دارد هرچند که فعالیتهای فیزیکی، تغذیه ،عادت های بد مانند سیگار کشیدن نیز تاثیر زیادی در فرایند آسیب دارند.
دکتر قارویی با بیان اینکه به جز دلایل ذکر شده علل دیگری نیز می توانند سبب درد ناحیه کمر گردند گفت: آسیب احشا شکمی، آسیب کبد و کیسه صفرا، کلیه ها و مجاری ادراری و عوامل روانی مانند افسردگی و اضطراب از جمله این دلایل هستند که می توانند سبب احساس درد در ناحیه کمر گردند که برای تشخیص نیازمند معاینه دقیق توسط پزشک و انجام تست های تشخیصی یا آزمایشگاهی در صورت صلاحدید به پزشک معالج میباشند.