رژیم غذایی/ حذف نان و برنج برای لاغر شدن / عوارض حذف نان و برنج

عوارض خطرناک حذف نان و برج از رژیم غذایی

آنچه موجب بیماری می شود افراط و تفریط است یعنی یا استفاده بیش از حد در حجم زیاد یک مواد غذایی و یا حذف کامل آن موجب آسیب دیدن بدن و به خطر افتادن سلامتی می شود. نان و برنج هم از آن مواد غذایی است که استفاده زیاد آن موجب چاقی و حذف آن عوارض دیگری در پی دارد.
حذف نان و برنج

هرچند چاقی منشا بسیاری از بیماری ها محسوب می شود اما رژیم های لاغری غیر استاندارد نیز می تواند مشکلات زیادی را برای بدن به وجود بیاورد بنابراین همیشه لازم است تعادل را در زندگی خود حفظ کنید و از افراط و تفریط جلوگیری کنید یکی از این رفتارهای افراط گونه در رژیم های غذایی مصرف نان و برنج است که یا آن را در حجم زیاد هر روز می خوریم که نهایتا به چاقی ختم می شود و یا به طور کلی آن را از رژیم غذایی حذف می کنیم که آن هم برای بدن خطرات جدی را به دنبال دارد.

نوشیدنی‌های معجزه‌آسا برای لاغر شدن شکم و پهلو

این 8 میوه لاغرتان می‌ کند/ برای لاغر شدن چه چیزی بخوریم؟

چرا نباید نان و برنج را حذف کرد ؟

حذف نان و برنج از رژیم غذایی می‌تواند تأثیرات مختلفی را بر سلامتی و عملکرد بدن داشته باشد. در ادامه برخی از عوارض ممکن حذف نان و برنج را بررسی می‌کنیم:

کاهش سطح انرژی:

نان و برنج منابع اصلی کربوهیدرات هستند که برای بدن انرژی فراهم می‌کنند. حذف این دو ماده از رژیم غذایی ممکن است منجر به کاهش سطح انرژی شما شود و موجب احساس خستگی و کاهش عملکرد شود.

کاهش مقدار فیبر:

نان و برنج حاوی فیبر هستند که برای سلامتی دستگاه گوارش بسیار مهم است. حذف این دو ماده می‌تواند باعث کاهش مقدار فیبر مصرفی شما شود و مشکلاتی مانند یبوست را تشدید کند.

کاهش مقدار ویتامین‌ها و مواد معدنی:

نان و برنج منابعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین B و آهن هستند. حذف آنها می‌تواند منجر به کاهش مقدار این مواد مغذی در رژیم غذایی شما شود و مشکلات سلامتی مرتبط را ایجاد کند.

تغییر در سطح گلیسمیک:

نان و برنج دارای اثر گلیسمیک بالا هستند که به معنای تأثیر آنها بر سطح قند خون است. حذف این دو ماده می‌تواند باعث کاهش سطح گلیسمیک غذاهای مصرفی شما شود و برای افرادی که به کنترل سطح قند خون خود نیاز دارند، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.

نان و برنج در دسته‌بندی‌های غذایی جزو کربوهیدرات‌ها محسوب می‌شوند. وقتی کربوهیدرات وارد بدن می‌شود تبدیل به گلوکز می‌شود و به خون اضافه می‌شود در نتیجه قند خون افزایش می‌یابد و در پاسخ به این افزایش قند خون سلول‌های بتا در لوزالمعده تولید انسولین می‌کنند. انسولین ترشح‌شده به گلوکز‌ها اجازه ورود و جذب در سلول‌های بدن را می‌دهد و سلول‌ها آنها را به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کنند در نتیجه حذف برنج و نان از وعده غذایی شاید به لاغری کمک کند اما در نهایت منجر به ضعف در بدن می‌شود.

هشدار جدی

کربوهیدرات‌ها جزو منابع انرژی برای بدن محسوب می‌شوند و مصرف آنها برای حفظ انرژی بدن ضروری است. حذف نان و برنج که جزو کربوهیدرات‌ها هستند می‌تواند آسیب‌هایی به بدن وارد کند که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

کم شدن آب بدن به جای چربی‌سوزی

حذف نان و برنج از وعده‌های غذایی می‌تواند شما را لاغر کند و کاهش وزن را تجربه کنید اما بسیاری از افراد بعد از مدتی دوباره با چاقی روبه رو شده‌اند چراکه قطع کردن مصرف این مواد غذایی سبب کم شدن آب بدن می‌شود و بدن به جای اینکه در دوران رژیم چربی بسوزاند آب از دست می‌دهد و همین امر موجب کاهش وزن موقت می‌شود که دوباره بازگشت خواهد داشت.

ریزش مو و چین‌وچروک پوست

شاید باور نکنید اما حذف نان از برنامه غذایی می‌تواند باعث ریزش شدید مو و همچنین ایجاد چین‌وچروک روی پوست شود.

احساس ضعف شدید

مصرف کربوهیدرات‌ها علاوه بر ایجاد انرژی در بدن احساس سیری به فرد می‌دهد بنابراین حذف آنها از برنامه غذایی سبب احساس ضعف می‌شود و حتی می‌تواند منجر به خوردن مقدار بیشتر غذا برای رفع احساس سیری شود.

کمبود ویتامین B

حذف نان و برنج که منبع غنی ویتامین B و منیزیم هستند می‌تواند بدن را با کمبود این ویتامین‌ها روبه‌رو و در نتیجه فرد همیشه احساس خستگی کند. همچنین کمبود این ویتامین‌ها و احساس ضعف شدید منجر به ایجاد حالتی شبیه به آنفلوانزا در فرد می‌شود. این حالت به حدی شدت می‌یابد که گاهی فرد دچار لرزش‌های شدید بدن می‌شود و به شدت احساس سرما می‌کند.

کاهش قند خون و عملکرد نادرست مغز

همان‌طور که پیشتر اشاره کردیم، خوردن کربوهیدرات‌ها باعث افزایش سطح قند خون در بدن می‌شود، اما حذف آنها موجب کاهش شدید قند خون می‌شود و در نتیجه در عملکرد مغز تاثیر بسیار منفی خواهد داشت. اختلال حواس از جمله عوارض این نوع رژیم غذایی است.

ایجاد مشکل در عملکرد کلیه‌ها

حذف کربوهیدرات‌ها همان‌طور که پیشتر بیان شد، باعث کمبود آب بدن می‌شود. این کمبود آب بیشتر از همه در عملکرد کلیه‌ها اختلال ایجاد می‌کند و سبب بروز مشکلات کلیوی می‌شود.