زندگی رنگی به نقل از اکوایران، سهشنبه «۹ مرداد 1403»، مراسم تحلیف «مسعود پزشکیان»، رئیس جمهور منتخب در مجلس شورای اسلامی برگزار میشود و کابینه او نیز پس از کسب رای اعتماد از سوی مجلس شورای اسلامی، در پاستور مستقر میشود.
این روزها طبیعی است که بازار گمانهزنی درباره کابینه دولت چهاردهم گرم باشد. اما مطرح شدن نامها و شدید شدن این گمانهزنیها کار را به جایی رساند که رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم از این تأخیر به وجود آمده در توضیح آخرین تحولات در این شورا که باعث گرم شدن بازار شایعات و خبرسازیها شده است، عذرخواهی کرد.
ظریف: تلاشها برای رفع ملاحظات سازمان صداوسیما ناموفق بود
امروز (26 تیر 1403)، محمدجواد ظریف، رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، گزارشی از روند بررسی و پیشنهاد اعضای هیات دولت چهاردهم و انتخاب وزیران دولت مسعود پزشکیان ارائه کرد.
او با بیان اینکه برنامهریزی شده بود تا روند بررسی و پیشنهاد اعضای هیئت دولت به صورت شفاف و روزانه گزارش داده شود گفت، اما تلاشها برای رفع ملاحظات سازمان صداوسیما تاکنون ناموفق بوده و این امر موجب شده که اطلاعرسانی با تأخیر و از طریق فضای مجازی انجام شود.
در این گزارش عنوان شده که کمیتههایی برای بررسی نامزدهای پیشنهادی عضویت در هیئت دولت به رئیس جمهور منتخب تشکیل میشود که این ترکیب شامل، «دو نخبه دانشگاهی، دو نخبه تخصصی غیردانشگاهی، دو نفر از تشکلهای تخصصی نظامهای صنفی یا سازمانهای مردم نهاد، یک نماینده بخش خصوصی مرتبط، یک نفر از وزرای ادوار، یک نفر از بانون، یک نفر از اقوام یا اقلیتها، یک نفر از جبهه اصلاحات، دو نفر از اعضای ستاد مرکزی و استانها با هماهنگی رئیس ستاد مرکزی» است.
همچنین چارت انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم منتشر شده است:
رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم ادامه داد که فراخوانی برای دعوت از شخصیتهای ملی، احزاب، انجمنهای علمی و صنفی و بخش خصوصی بهمنظور معرفی نامزدهای عضویت در دولت چهاردهم منتشر شده است. او اعلام کرد که پاسخهایی دریافت شده و منتظر پیشنهادهای بیشتری هستند.
ظریف افزود که مسئولان و دبیران کارگروهها و مدیران کمیتهها مشخص شدهاند و بیشتر اعضای کمیتهها به شورای راهبری برای تصویب نهایی معرفی شدهاند.
این کمیتهها، پس از تکمیل، شامل بیش از ۴۵۰ نفر از بانوان، جوانان، اقلیتهای دینی و مذهبی، نخبگان دانشگاهی و غیردانشگاهی، نمایندگان تشکلهای تخصصی، نظامهای صنفی و سازمانهای مردمنهاد، نمایندگان بخش خصوصی، وزرای ادوار و اعضای جبهه اصلاحات خواهند بود.
هدفگذاری کابینه چهاردهم: ۶۰ درصد نو و جوان
او چند روز پیش نیز، با اشاره به معیارهای انتخاب اعضای کابینه گفت که هدف این است ۶۰ درصد اعضای پیشنهادی به رئیسجمهور زیر ۵۰ سال و برای بار اول وارد هیئت دولت شوند؛ به عبارت دیگر، ممکن است از هر شش نفر پیشنهادی، سه نفر زیر ۵۰ سال و سه نفر برای بار اول باشند.
ظریف در پایان صحبتهای خود تأکید کرد که از گمانهزنی پرهیز شود و اگر گروهی اقدام به گمانهزنی کردند، باید به این نکته توجه کنند که این احتمالاً تلاشی برای خبرسازی است.
ظریف تصریح کرد که هیچ تصمیمی تاکنون گرفته نشده و هر تصمیمی که اتخاذ شود، بهطور شفاف به مردم اعلام خواهد شد.
تکذیب لیست کابینه پیشنهادی حزب اعتمادملی
امروز، سخنگوی حزب اعتماد ملی، محمد صادق جوادیحصار، به شایعات مربوط به لیستهای پیشنهادی این حزب برای کابینه دولت مسعود پزشکیان واکنش نشان داد.
او تأکید کرد که این لیستها تنها در حد گمانهزنی و نظرات شخصی بوده و نمیتوان به آنها استناد کرد. جوادیحصار همچنین بیان کرد که لیست پیشنهادی واقعی که به درخواست رئیسجمهور از احزاب تهیه خواهد شد، پس از تأیید نهایی حزب به مقامات مربوطه ارائه خواهد شد.
او به صراحت اعلام کرد که هر گونه لیست منتشر شده در این میان به غیر از لیست رسمی، تکذیب خواهد شد.
تکذیب نام و فهرست برخی کمیتههای انتخاب کابینه پزشکیان
چند روز پیش، علی اصغر شفیعیان، روزنامهنگار نزدیک به رئیسجمهور منتخب در اظهاراتی تأکید کرد که انتشار نام و فهرست برخی کمیتههای انتخاب کابینه دولت مسعود پزشکیان در فضای مجازی، دقیق نیست. به گفته او و بر اساس شیوهنامه، فهرست اعضای کمیتهها باید به تأیید نهایی شورای راهبری برسد.
او همچنین افزود که دفتر رئیسجمهور منتخب از تشکلها و نهادهای مدنی خواسته است تا به ترتیب اولویت، بین ۳ تا ۵ نامزد را برای وزارتخانهها معرفی کنند.
پس از جمعآوری این فهرستها، گزینهها بر اساس شاخصهای عمومی و اختصاصی هر وزارتخانه وزندهی خواهند شد. در پایان، وی اشاره کرد که کمیتهها هنوز به مرحله بررسی مصادیق نرسیدهاند.
خبر مرتبط
گمانهزنیها درباره کابینه پزشکیان: از ظریف و آذری جهرمی تا عراقچی و پورمحمدی
اکوایران: این روزها بحث تشکیل کابینه و انتخاب افرادی که قرار است سکان هدایت وزارتخانهها و ساختارهای مدیریتی را به دست گیرند، برای بسیاری جدی شده است. در این گزارش نگاهی انداختیم به شایعهها و گمانهزنیهای شکل گرفته درخصوص ترکیب دولت مسعود پزشکیان.
کمیتههایی که مشخص شدهاند
اعضای کارگروه انتخاب وزیر صمت:
مسعود خوانساری
محمود نیلی احمدآبادی
علینقی مشایخی
رضا ویسه
محمد نجفیعرب
حسین سلاحورزی
خداداد غریبپور
سیدحسین هاشمی
محسن صفایی فراهانی
محسن ضیایی
محمد قاسمی
گلناز نصراللهی
سومبات هاقوپیانس
عیسی منصوری
هاشمیطبا
مجتبی لشگربلوکی
اعضای کارگروه انتخاب رئیس سازمان برنامهوبودجه:
قاسم حسینی
محمد ستاریفر
احمد میدری
تاجگردون
حمید پورمحمدی
حسین آرامی
محمدحسین رحمتی
ناهید پوررستمی
محمد مروتی
رئوف قادری
پیمان فروزش
محمد قاسمی
اعضای کارگروه انتخاب وزارت اقتصاد:
مسعود کرباسیان
حسین عبدهتبریزی
کامل تقوینژاد
زهره عالیپور
سیدمالکحسینی
محمد مسیح
ابوالفضل کاظمیزاد
غلامرضا سلیمانامیری
محمد ماجد
شاپور محمدی
امین محمدزاده
ابراهیمشیخ
اعضای کارگروه انتخاب معاون زنان و خانواده:
سمیه توحیدلو
ساعده سیما
ذوالقدری
شهیندخت مولاوردی
زهرا بهروز آذر
نفیسه آزاد
فاطمه فکوریان
کبری روشنفکر
لیلا فلاحتی
فاطمه راکعی
معصومه آقاپور
زهرا صدراعظم نوری
زهرا رهایی
مریم باقی
نادره رضایی
شهلا عموری
سعیده موافق
زهرا اربابی
فروغ علیپور
اعضای کارگروه انتخاب وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
محمدرضا ظفرقندی
ناهید خداکرمی
رضا ملک زاده
جواد کبیر
نجاتیان
سیدمحمود طباطبایی
علی جعفریان
علی تاجرنیا
میراکبری
سیدجلیل حسینی
لاری پور
رضا رئیس کرمی
سعید رحمدار
باقر کرد
اعضای کارگروه انتخاب وزیر نفت:
منصور معظمی
علی کاردر
مرضیه شاهدایی
غلامحسین نوذری
عبدالحسین بیات
محمود آستانه
حمید بورد
محمود امین نژاد
رضا دهقان
احمد مهدوی ابهری
علی بختیار
اعضای کارگروه انتخاب رییس سازمان حفاظت محیط زیست:
شینا انصاری
روزبه کردونی
حسین آقاخانی
نغمه میرقلی دینان
محسن ناصری
افشین دانه کار
ناصر مهردادی
حمید ظهرابی
علی بیت اللهی
احمدعلی کیخا
محمد درویش
زهرا صدراعظم نوری
مهدی مجتهدی
سارا نیک بنیاد
محمد الموتی
سعید تاجیک
معصومه ابتکار
فاطمه شفیعی
ژیلا مهدی آقایی
ارغوان فرزین معتمد
محمد صدیق محمدیان