زندگی رنگی | آش و حلیم شاید یکی از خوراکی های پرطرفدار ماه رمضان باشد اما بازار زولبیا و بامیه هم در این ایام رونق زیادی پیدا می کند و بازار داغی دارد. هرچند خوردن این دو شیرینی لذت بخش است اما ممکن است مصرف زیاد آنها مشکلاتی برای سلامتی خطراتی داشته باشد. این مشکلات میتوانند شامل موارد زیر باشند:
۱. قند: شیرینیهای حاوی زولبیا و بامیه ممکن است حاوی مقدار قابل توجهی از قند یا شکر باشند. مصرف زیاد قند میتواند منجر به افزایش قند خون، افزایش وزن، اختلالات متابولیک و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.
۲. چربی: برخی از شیرینیهای حاوی زولبیا ممکن است دارای مقادیر زیادی چربی و کالری باشند که میتواند به افزایش وزن، افزایش کلسترول و تریگلیسریدها منجر شود.
۳. مواد افزودنی: شیرینیهای آماده ممکن است حاوی مواد افزودنی ناپسندی مثل رنگدهیها، نگهدارندهها و افزودنیهای شیمیایی دیگر باشند که مصرف زیاد آنها به سلامتی بدن آسیب بزند.
۴. مشکلات گوارشی: مصرف زیاد شیرینیهای حاوی زولبیا و بامیه ممکن است منجر به مشکلات گوارشی مانند افزایش گاز معده، اسهال یا مشکلات هضمی دیگر شود.
در کل، مصرف معقول شیرینیهای حاوی زولبیا و بامیه و همچنین توجه به ترکیبات و مواد موجود در آنها میتواند به حفظ سلامتی کمک کند. اما بهتر است کمیت مصرف آنها را کنترل کرده و به تناسب با نیازهای روزانه خودتان مصرف کنید.
زولبیا و بامیهای که خیلی سفید باشد، یا مواد اولیه آن مناسب نبوده یا مواد دیگری به آن اضافه شده است و اگر رنگ آن قهوهای خیلی تیره باشد یا از روغن سوخته و چند بار مصرف برای تهیه آن استفاده شده و یا دقت لازم در پخت آن صورت نگرفته است، بنابراین رنگ ظاهر عامل موثری در انتخاب زولبیا و بامیه مرغوب است.
این کارشناس بهداشت ایمنی غذایی با هشدار نسبت به خرید زولبیا و بامیه رنگی، گفت: عمدتا برای رنگی کردن زولبیا و بامیه از رنگ های غیرمجاز استفاده می شود، لذا از مردم درخواست داریم به هیچ عنوان زولبیا و بامیه رنگی خریداری نکرده و در صورت مشاهده چنین مواردی آن را با سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.
خدادادیان گفت: نکته مهم دیگر خرید زولبیا و بامیه از مراکز معتبر است، چرا که این مراکز بصورت مداوم تحت نظارت بازرسان بهداشت قرار دارند.
وی افزود: بازرسان وسایل مورد نیاز برای آزمایش روغن و تعیین میزان استفاده از جوش شیرین را در زولبیا و بامیه همراه داشته و در همان محل بررسی های لازم را انجام میدهند. بنابراین با خرید از مراکز معتبر و مجاز افراد می توانند نسبت به سلامت محصولات خریداری شده اطمینان حاصل کنند.
خدادادیان گفت: برخی شیرینی فروشیها برای افزایش حجم زولبیا و بامیه از جوش شیرین استفاده می کنند و در همین راستا بازرسان توجه ویژه ای به این موضوع داشته و حتما میزان استفاده از جوش شیرین را اندازه می گیرند.