زندگی رنگی به نقل از اکوایران | به نقل از اکوایران، اواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ که صادرات پیاز آزاد شد، بازار داخلی مملو از پیاز بود. ولی عدم مدیریت صادرات مثل همیشه بازار داخلی را کمتر از ۶ ماه بهم ریخت. با رشد بدون برنامه صادرات موجودی برای عرضه در بازار داخلی به ته کشید. در نیمه پاییز قیمت پیاز افزایشی شد و در آذر قیمت ها سر به فلک کشید. قیمت پیاز در بازار از کیلویی ۸ هزار الی ۱۲ هزار تومان به کیلویی ۳۴ هزار و در برخی مناطق به کیلویی ۴۰ هزار تومان هم رسید.
برای جلوگیری از رشد فزاینده پیاز دوباره سیاست غلط سالهای قبل تکرار شد. صادرات پیاز ممنوع شد تا قیمت نزولی شود. ۱۵ روز است که تقریبا قیمت در سراشیبی است. الان قیمت یک کیلو پیاز در میادین تره بار ۱۸ هزار و ۹۰۰ است. در میوه فروشی های سطح شهر حدود ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار تومان است.
در مقابل ایران بازار صادرات پیازش را در این مقطع به کشورهای دیگر واگذار کرد. به گفته ذبیح الله اعظمی ساردوئی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در این مقطع کشور عراق پس از اعمال تعرفه صادرات برای پیاز ایرانی و افزایش هزینه آن به منظور تامین نیاز خود به سمت کشورهایی مانند اردن، مصر، سوریه و ترکیه رفتند.از دست رفتن بازار ایران
اما گذشته از اینکه ایران بازارش را از دست داد. قاچاقچیان پیاز را غیر رسمی به عراق می بردند. چون هیچ صادرکننده ای حاضر به صادرات پیاز با تعرفه ۱۰۰ درصدی نیست. در مقابل سود قاچاقچیان از ارسال پیاز به عراق صددرصدی است. البته اگر دستگیر نشوند.
اخیرا یک محموله قاچاق پیاز که قرار بود غیرقانونی به عراق برود ضبط شده است. موضوع قاچاق پیاز را شهاب محمدی سرپرست گمرک سومار خبر داده است. به گفته محمدی، یک محموله پیاز که در پوشش پرتقال برای قاچاق به عراق جاسازی شده بود در پایانه مرزی سومار توسط ماموران گمرک استان کرمانشاه کشف و ضبط شد.
او حجم این محموله را پنج تُن پیاز اعلام کرد. به گفته محمدی، روزانه بیش از ۲۵۰ کامیون انواع کالای صادراتی شامل میلگرد، ایزوگام، کاشی و سرامیک، لبنیات و خشکبار از گذرگاه سومار به عراق صادر می شود.