نوشیدنی پادشاهان هندی را در خانه درست کنید/طرز تهیه چای ماسالای اصل هندی/ 10 خاصیت شگفت آور چای ماسالا

برای آنکه یک چای ماسالا با طعم و مزه اصلی داشته باشید باید آستین ها را بالا بزنید و خودتان دست به کار شوید.

زندگی رنگی | چای ماسالا یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های هندی است که در کافه‌های ما هم غوغا به پا کرده است. این چای طرفداران بسیار زیادی دارد و طعم و مهمتر از آن عطر بی نظیری دارد. از خواص آن هم که لازم نیست چیزی گفته بشود! طبع گرم این چای در این روز‌های سرد خیلی مفید است.

گفته می‌شود که پادشاهان هندی و تایلندی در گذشته دستور تهیه این چای را در مهمانی‌های خود می‌دادند. آماده‌اش در بازار موجود است، اما وقتی می‌توانید به سرعت در منزل آماده کنید بهتر است تازه و قابل اطمینان آن را داشته باشید.

اساس این چای بر ادویه‌هایش است پس این مواد را آماده کنید و تا مدت‌ها داشته باشید.

مواد لازم:


طرز تهیه:

تمام این مواد را به صورت دقیق اندازه‌گیری کنید و در یک تابه به مدت ۲-۳ دقیقه تفت بدهید تا عطر ادویه‌ها رها بشود و آشپزخانه شما را بوی خوش بردارد! حواستان به حرارت گاز باشد که نباید بسوزند. شعله ملایم و متوسط باشد. بعد از اینکه تفت دادن تمام شد آن‌ها را داخل آسیاب بریزید تا پودری یکدست به شما تحویل بدهد. همین الان عطر و بوی این ادویه شما را دیوانه کرده است! می‌دانم! حق هم دارید. این ادویه را در یک ظرف دربسته برای مدت طولانی می‌توانید نگهداری کنید.

حالا وقت دم کردن چای ماسالاست:

برای درست کردن چای ماسالا هم هروقت اراده کردید یک قاشق چای سیاه، یک قاشق از ادویه‌ای که آماده کردید، یک لیوان آب، یک پیمانه شیر و ۲ قاشق شکر را داخل شیرجوش بریزید و روی گاز قرار بدهید. شعله گاز هم متوسط و ملایم باشد. ۵ دقیقه که بجوشد نوشیدنی معرکه و پرفایده شما حاضر است. مطمئن باشید عاشقش خواهید شد و همیشه از آن برای مهمان‌هایتان آماده خواهید کرد. نوش جان

فواید باورنکردنی چای ماسالا

۱.پیش‌گیری از سرماخوردگی و آبریزش بینی

ترکیبات چای ماسالا خواص ضدالتهابی، نابودی قارچ‌ها و باکتری‌های مضر بدن را به همراه دارد که باعث پیش‌گیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی می‌شود. میخک و زنجبیل موجود در این نوشیدنی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سرفه‌ها هم خواهدشد. برای کاهش ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی مصرف روزانه یک لیوان چای ماسالا به صورت گرم توصیه می‌شود.

۲. خاصیت ضدالتهابی

گیاهان و ادویه‌هایی که برای آماده‌سازی چای ماسالا استفاده می‌شوند، در ترکیب با یک‌دیگر تاثیرات عمیقی بر بهبود سلامت بدن دارند. زنجبیل و میخک استفاده شده در این چای نقش مهمی در کاهش التهاب و تسکین دردهای بدنی دارند.

۳. افزایش انرژی

عنصر اصلی در تهیه چای ماسالا، چای سیاه است. چای سیاه حاوی کافئین بوده که به خوبی می‌تواند باعث افزایش انرژی در افراد شود. از سوی دیگر برخی منابع بر این باورند که کافئین زمانی که بیش از اندازه مصرف شود، تاثیر عکس داشته و نمی‌تواند به خوبی نقش افزایش‌دهنده انرژی را بازی کند. به همین دلیل دیگر ادویه‌های استفاده شده در چای ماسالا به خوبی می‌توانند اثرات کافئین را متعادل کرده و باعث افزایش انرژی به خصوص در ابتدای روز شوند.

۴. تقویت سیستم ایمنی بدن

هل موجود در ترکیبات چای ماسالا سرشار از ویتامین C بوده که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین میخک و دارچین باعث می‌شوند چای ماسالا همانند یک دیوار دفاعی در مقابل حمله‌ی عفونت‌ها عمل کنند و مانع از ابتلا بدن به بیماری‌های مختلفی شوند.

۵. بهبود گوارش و هضم غذا

چای ماسالا حاوی زنجبیل بوده که تاثیر بسیار خوبی بر بهبود هضم و کاهش تهوع دارد. مصرف این گیاه برای زنان باردار برای بهبود حالت تهوع هم می‌تواند مفید واقع شود. میخک، دارچین و هل که در ترکیبات این چای دیده می‌شود اثرات ضدباکتریایی داشته و از اختلال‌های گوارشی جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از ادویه‌های مفیدی که برای تهیه چای ماسالا استفاده می‌شود، فلفل سیاه بوده که بررسی‌ها نشان می‌دهد که این ادویه می‌تواند باعث افزایش سطح آنزیم‌های گوارشی مفید برای تجزیه مواد غذایی و در نتیجه بهبود عملکرد گوارشی شود.

۶. دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی

همانطور که اشاره شد چای سیاه پایه اصلی چای ماسالا بوده که سرشار از خاصیت آنتی‌اکسیدانی است. از سوی دیگر میخک و هل از دیگر ترکیبات چای ماسالا بوده که گفته می‌شود برای کاهش کلسترول مضر بدن و افزایش چربی مفید موثر هستند. همچنین چای ماسالا باعث کاهش انسداد عروق و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی می‌شود. کنترل ضربان قلب و فشار خون از دیگر فواید این چای است.

۷. کنترل فشار خون

بهبود گردش خون، کنترل سطوح فشار خون و کاهش بروز بیماری‌های ناشی از فشار خون بالا از دیگر فواید چای ماسالا است. برخی مطالعات نشان می‌دهد مصرف منظم چای ماسالا در افراد مبتلا به فشار خون بالا باعث کاهش نوسانات فشار خون می‌شود.

۸. پیش‌گیری از سرطان

سلول‌های سرطانی زمانی ایجاد می‌شوند که سلول‌های مهاجم در بدن افزایش یافته و باعث آسیب به DNA و سایر سلول‌های سالم بدن شوند. تحقیقات نشان می‌دهد خواص آنتی‌اکسیدانی چای ماسالا، وجود هل، میخک و زنجبیل در ترکیبات آن می‌توانند به پیش‌گیری از بروز سرطان کمک کنند. از این رو مصرف منظم این چای برای ارتقای سلامت سلول‌های بدن مفید است.

۹. کاهش دردهای قاعدگی در زنان

خانم‌هایی که از گرفتگی و درد‌های ماهیچه و عضلات در دوران پریودی، اختلال هورمونی و ناراحتی‌های روحی در این دوران و دوران PMS رنج می‌برند، می‌توانند از چای ماسالا برای کاهش این نشانه‌ها کمک بگیرند. ترکیبات موجود در این چای نقش مهمی در بهبود دردهای عضلانی و اثرات آرام‌بخش بر اعصاب دارد.

۱۰. کاهش بیماری‌های قلبی

دارچین موجود در ترکیبات چای ماسالا نقش مهمی در بهبود سطوح فشار خون، کاهش کلسترول مضر LDL و تری‌گلیسیرید تا ۳۰ درصد را در بدن دارد. همچنین چای سیاه که برای آماده‌سازی چای ماسالا استفاده می‌شود، می‌تواند باعث کاهش کلسترول شود. از این رو تحقیقات بر این باورند که چای ماسالا به دلیل ترکیباتی که دارد ممکن است باعث کاهش بروز بیماری‌های قلبی شود.

منبع : راهنماتو