به گزارش شمانیوز : خودرو کی ام سی T8 یکی دیگر از محصولات کشور چین است که توسط شرکت کرمان موتور وارد ایران شده است.نام اصلی خودرو کی ام سی T8، جک تی8 می باشد. خودرو کی ام سی T8 از اواخر سال ۱۳۹۹ وارد خط تولید شرکت کرمان موتور شده است. خودرو کی ام سی T8 مناسب برای آفرود نیز می باشد. در ادامه به بررسی و معرفی این خودرو می پردازیم.
بررسی KMC T8 (جک T8)
جک T8 که در کشور ما با نام اختصاصی کرمانموتور یعنی KMC T8 شناخته میشود یک پیکاپ دودیفرانسیل نسبتاً بزرگ است که هر چند از نظر ابعاد به پای تراکهای غولپیکر امریکایی نمیرسد و از لحاظ دوام و کارآیی هم یارای رقابت با حریفان خوشنام ژاپنی را ندارد، اما قادر است در سطح قیمتی و حد و اندازههای خودش کارآمد ظاهر شود و به عنوان جایگزینی نسبتاً مناسب برای پیکاپهای پا به سن گذاشته موجود در کشور مطرح گردد. در واقع شما با هزینه خرید یک هایلوکس 12، 13 ساله با کارکرد بیش از 200 هزار کیلومتر میتوانید T8 صفرکیلومتر با خدمات پس از فروش را خریداری نمائید که هرچند وجهه عمومی، کیفیت ساخت و استحکام نماینده تویوتا را ندارد اما حداقل برای چند سال بواسطه نو بودن و گارانتی فعال، هزینه هنگفتی روی دوشتان نخواهد گذاشت.
از جمله نکات مثبت پیکاپ کرمانموتور میتوان به مواردی نظیر: گشتاور مناسب موتور توربوشارژر، فضای جادار کابین، قابلیت حمل بار قابلقبول، آپشنهای کافی، ساختار دو دیفرانسیل و توانایی آفرود متوسط اشاره نمود. البته در این بین مشکلاتی از قبیل: حساسیت بالاتر پیشرانه توربو به کیفیت سوخت (در قیاس با انواع اتمسفریک)، عدم عرضه نسخه اتوماتیک، نبود برخی امکانات رفاهی (به نسبت قیمت)، عرض کم صندلیها و خشکی نشیمنگاه آنها و کوبش تعلیق عقب در هنگام سبک بودن قسمت بار (که البته برای این کلاس تقریباً عادی است) اشاره نمود. در خصوص کیفیت سواری باید تاکید کرد که T8 به نسبت انتظاری که از یک خودرو پیکاپ با شاسی مستقل و فنرهای شمش میرود شرایط قابلقبولی دارد و به عنوان مثال از نیسان پیکاپ به مراتب نرمتر است؛ اما نباید با تصور سواری مشابه کراساوورها به سراغ این محصول بروید که در این صورت از تکانهای قسمت عقب کلافه خواهید شد. ترمزهای ماشین هم با اینکه از نوع چهارچرخ دیسک و مجهز به انواع سیستمهای کمکی هستند اما از نظر قدرت وضعیت متوسطی دارند و به هنگام سنگینی بار و شیبهای تند، اندکی حس سنگینی را به انسان منتقل میکنند. هندلینگ خودرو نیز به نسبت ابعاد و ارتفاع و خصلتهای آفرودی قابلقبول میباشد؛ بخصوص که سیستم کمکی پایداری الکترونیکی برای این محصول در نظر گرفته شده که در بسیاری مواقع کمک بزرگی به حساب میآید. با این حال باید در نظر داشته باشید که چنین خودروهایی برای تحمل فشار جی در سرعتهای بالا ساخته نشدهاند و بواسطه مرکز ثقل بالا و سیستم تعلیق خاصشان نباید از آنها انتظار چندان زیادی داشت.
داخل KMC T8 (جک T8)
کابین KMC T8 از طرحی ساده و شکیل بهره میبرد. البته با توجه به ذات خشن و آفرودی ماشین سعی شده بیشتر روی ارگونومی و کارآیی اتاق کار شود اما با این حال از عنصر زیبایی هم عافل نبودهاند و خطوط شیک داخلی در ترکیب با فرمان خوشدست و نمایشگر لمسی مرکزی حالتی نسبتاً مدرن به فضا بخشیدهاند. نشانگرهای پشتآمپر هم فرم اسپرتی دارند و کامپیوتر سفری میان دو عقربه اصلی، اطلاعات مورد نیاز راننده را در اختیار قرار میدهد. از لحاظ دید پیرامونی هم اوضاع به نسبت ابعاد بدنه و سگمنت اتومبیل مناسب به نظر میرسد، هرچند ارتفاع زیاد خودرو نقاط کوری را پدید آورده که جای خالی سنسورهای پارک جلو و دوربین 360 درجه را به یاد میآورد. صندلیهای ماشین عرض کمی دارند و در نتیجه افراد درشتجثه روی آنها خیلی راحت نخواهند بود اما در عوض جای پا و سر مناسبی برای 5 نفر در نظر گرفته شده و دربرگیرندگی کناره صندلیها برای عبور سادهتر از پیچها کارآمد است. فقط ای کاش جنس صندلیها مقداری نرمتر بود تا خشکی ذاتی یک پیکاپ آفرودر در داخل کابین کمتر احساس شود. زیر نشیمنگاه عقب نیز محفظهای برای جعبه ابزار و کپسول آتشنشانی قرار دارد که در نوع خود جالب توجه است.
بخش بار خودرو داری طول و عرض 152 سانتیمتر و عمق 47 سانت میباشد که قابلیت حمل بار استاندار به وزن 840 کیلوگرم را در اختیار قرار میدهد. در هنگام بارگیری و سنگین شدن این قسمت، سواری ماشین هم مقداری نرمتر و به کراساوورهای این رده نزدیک میشود. راستی دو ایراد عجیب هم داخل کابین وجود دارد. یکی نبود کلید خاموش برای چراغهای اتوماتیک است و دیگری بازتاب نور محیط روی نمایشگر مرکزی که شاید به نوعی نشان از کمتجربگی طراحان JAC داشته باشد. کیفیت متریال مورد استفاده هم به نسبت قیمت خودرو متوسط به نظر میرسد و باید دید T8 در طول زمان تا چه اندازه سلامت قطعات داخلی را حفظ خواهد نمود.
طراحی KMC T8 (جک T8)
طراحی بیرونی KMC T8 با الهامگیری از تویوتا هایلوکس و پیکاپهای امریکایی صورت پذیرفته که حاصل آن انصافاً جذاب از کار درآمده است. دماغه پخ و بسیار بلند ماشین با این جلوپنجره بزرگ و نشان تجاری درشت، حس قدرت و جنگندگی را به مخاطب القاء میکنند و دقت به ریزهکاریها در طراحی چراغها و استفاده از کروم در فریم جلوپنجره به خصلتهای لوکس ماشین افزودهاند. در قسمت کناری هم شاهد خطوطی منطقی هستیم که به کمک رینگهای 18 اینچی، رکابهای اسپرت، آینههای بزرگ و گلگیرهای برجسته از سادگی مطلق فاصله گرفته و جلوهای نسبتاً جذاب را به نمایش گذاشته است.
در بخش انتهایی خودرو حرف خاصی برای گفتن وجود ندارد چراکه اینجا قابلیتهای بارگیری خودرو در اولویت قرار گرفته و به غیر از سپرهای رنگآمیزی شده و گرافیک جذاب چراغهای عقب، نکته دیگری روئیت نمیشود. ضمناً T8 از تناسب اندام بسیار خوبی بهره میبرد و در هنگام ساخت آن به زوایای حمله، فرار و شکست توجه شده تا ماشین به این راحتیها در بیراههنوردی زمینگیر نشود.