سرطان پروستات / علائم سرطان پروستات

سرطان پروستات چیست؟/ آیا کشنده است؟ / مردان به این علائم توجه کنند

سرطان پروستات شایع‌ترین نوع سرطان در میان مردان است هرچند این بیماری قابل کنترل است اما بی‌توجهی به این علائم مهم می‌تواند جان بیمار را به خطر بیاندازد.
سرطان پروستات

سرطان پروستات یک نوع سرطان است که در بافت پروستات، یک غده قرار دارد، و این غده در مردان برای تولید مایعی که برای حمل و نگهداری اسپرم استفاده می‌شود، مسئولیت دارد. سرطان پروستات به عنوان یکی از شایع‌ترین نوع‌های سرطان در مردان شناخته می‌شود.

علت دقیق سرطان پروستات هنوز مشخص نیست، اما عواملی مانند سن، تاریخچه خانوادگی، عوامل ژنتیکی و هورمون‌ها ممکن است نقشی در بروز این بیماری داشته باشند. عمدهٔ علائم سرطان پروستات در مراحل اولیه ناشناخته هستند، اما با پیشرفت بیماری می‌تواند علائمی مانند مشکلات در ادرارکردن، خون در ادرار، ضعف و درد در منطقه تحتانی شکم و استخراج ادرار ناکافی ایجاد کند.

5 دردی که باید حتما جدی بگیرید چون شوخی ندارند

برای تشخیص سرطان پروستات، انجام آزمون PSA (آنتی ژن پروستات خاص) و بررسی بازویی پروستات (DRE) معمولاً توسط پزشک صورت می‌گیرد. تصویربرداری مانند سونوگرافی پروستات، بیوپسی و آزمون‌های تصویربرداری دیگر ممکن است نیز استفاده شود.

درمان سرطان پروستات به شکلی بسته به مرحله بیماری و عوامل دیگر متفاوت است. گاهی اوقات انتظار ممکن است تا مشخص شود که آیا سرطان پروستات بی‌خطر است و نیازی به درمان فوری نیست یا نیاز به روش‌های درمانی مانند عمل جراحی، رادیوتراپی، کم‌کردن هورمون‌ها و درمان‌های دیگر است.

مهمترین روش برای پیشگیری از سرطان پروستات، آگاهی از عوامل خطر و انجام آزمون‌های پایه‌ای مثل آزمون PSA است. همچنین، تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم و نگهداشتن وزن سالم نیز می‌تواند به پیشگیری از سرطان پروستات کمک کند.

مهمترین نکته این است که در صورت بروز هرگونه علائم مشکوک یا داشتن عوامل خطر، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص صحیح و درمان مناسب را دریافت کنید

مهمترین علائمی که مردان نباید بی‌توجه باشند

مردان باید به این علائم به‌ظاهر بی‌ضرر توجه کنند و خیلی سریع تحت نظر پزشک قرار گیرند:

* سنگینی بیضه:

سنگین‌شدن بیضه‌ها می‌تواند اولین علامت سرطان بیضه باشد. مردان باید هرگونه تغییر در بیضه‌ها را جدی بگیرند. سرطان در این ناحیه نسبتاً سریع رشد می‌کند و بنابراین باید در اسرع وقت درمان شود. آزمایش خون و سونوگرافی نشان می‌دهد که آیا سرطان در این ناحیه از بدن وجود دارد یا خیر.

* خون در ادرار:

وجود خون در ادرار و همچنین ادرار به رنگ قرمز روشن یا قهوه‌ای می‌تواند نشانه ابتلا به سرطان مثانه به‌ویژه در سیگاری‌ها باشد. علاوه‌بر سرطان ریه، این نوع سرطان به‌ویژه در بین افراد سیگاری رایج است. آزمایش خون، سونوگرافی و سیستوسکوپی می‌تواند این سرطان را تشخیص دهد.

* تورم غدد لنفاوی:

احساس فشار در زیر بغل یا کشاله ران و حتی در گردن می‌تواند ناشی از تغییر گره‌های لنفاوی باشد. هنگام لمس، توده‌های کوچک لوبیایی شکل سفت و دردناک می‌شوند. تورم غدد لنفاوی اغلب به‌دلیل عفونت ایجاد می‌شود و سپس دوباره فروکش می‌کند اما همچنین می‌تواند نشان‌دهنده سرطان باشد.

* کاهش وزن:

هرکسی که بدون کاهش دریافت کالری، ورزش یا استرس در حال کاهش وزن است، باید در مورد آن با پزشک خود صحبت کند. بسیاری از انواع سرطان مانند سرطان لوزالمعده، انرژی زیادی را از بدن می‌گیرند و این در کاهش وزن منعکس می‌شود.

* لکه روی لب و زبان:

لکه‌های روی لب یا دهان و روی زبان، باید توسط پزشک بررسی شود. این لکه‌ها به‌ویژه در افراد سیگاری می‌تواند خطر ابتلا به سرطان دهان را برجسته کند. نگاهی به تغییرات پوستی توسط دندانپزشک معمولاً برای تصمیم‌گیری کافی است که آیا این موضوع مربوط به آفت و تبخال بی‌ضرر است یا یک تومور بدخیم.

* تغییرات پوست:

هرگونه تغییر در پوست می‌تواند به‌معنای سرطان باشد. خال‌هایی که تغییر می‌کنند، زخم‌های کوچکی که بهبود نمی‌یابند و لکه‌های پوسته‌دار از این موارد هستند. فراموش نکنید که سرطان پوست همیشه نباید به‌عنوان یک لکه سیاه نسبتاً بزرگ ظاهر شود.

* سوزش سر دل:

مصرف زیاد قهوه یا استرس همیشه مقصر اسید معده و سوزش سر دل نیست. اگر این علائم با داروهای بدون‌ نسخه برای سوزش سر دل از بین رفتند و پس از قطع مصرف دارو دوباره ظاهر شدند، باید به پزشک برای تشخیص سرطان معده یا سایر سرطان‌های گوارشی مراجعه کنید.