مشاوره کودک/ رفتار با کودک/ تربیت کودک زیر 2 سال

رفتار درست تربیتی با کودک زیر 2 سال

تربیت صحیح کودک از همان چندماهگی شروع می‌شود و می‌توان گفت بخش مهمی از روند تربیتی در فاصله بین ا تا 2 سالگی قرار دارد.
رفتار دست تربیتی با کودک زیر 2 سال

تربیت کودکان زیر دو سال بسیار مهم است زیرا در این دوره باید به مراقبت و رشد صحیح او توجه کرد تا در آینده با مشکلات رشدی و رفتاری مواجه نشود. در ادامه به برخی نکات مهم برای تربیت صحیح کودک زیر دو سال اشاره می‌کنم:

ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با کودک خود شامل نوازش، چشم‌ به‌چشمی، شنیدن صدایش، بازی با او و گفتگو با او را شامل می‌شود. این ارتباط بین والدین و کودک، کودک را از نظر قلبی و روانی تقویت می‌کند و به رشد و توسعه درست او کمک می‌کند.

چگونه نوزاد باهوش داشته باشیم؟

با بچه لوس چه کار کنیم؟

تغذیه مناسب:

تغذیه صحیح برای رشد و توسعه مناسب کودک شما بسیار مهم است. شما باید برای کودک غذاهایی را ارائه دهید که شامل پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و توسعه آن‌ها باشد.

خواب کافی:

کودکان زیر دو سال باید حداقل ۱۴ تا ۱۶ ساعت در روز خواب کنند. شما باید به اطمینان از خواب کافی کودک خود توجه کنید تا او بتواند به درستی رشد و توسعه کند.

برنامه‌ریزی گام به گام:

برنامه‌ریزی مراحل توسعه کودک خود کمک می‌کند که بتواند به درستی و به موقع بلوغ کند. شما باید برنامه‌ریزی رفتارهای کودک خود را به گونه‌ای که به خودش اعتماد کند، انجام دهید.

اجتناب از خشونت:

خشونت می‌تواند کودک خود را از نظر ذهنی و روانی آسیب بزند و باعث مشکلاتی در روابط او با دیگران شود. شما باید از خشونت علیه کودک خود اجتناب کنید و به جای آن، به او با محبت و رفتارهای مثبت پاسخ دهید.

کمک برای درک احساسات دیگران

حدود 18 ماهگی کودک درمی‌یابد که چند تایید اجتماعی وجود دارد. حالا وقت آن است که به کودک کمک کنید درباره احساسات و نگرانی‌های دیگران فکر کند.

سلام و خداحافظی را یاد دهید: قبل از آنکه شروع به صحبت کند به او بیاموزید با دست سلام و خداحافظی کند.این اولین قدم در آموزش معاشرت با دیگران است.یک کار دیگر این است که هر روز صبح به او «صبح به خیر» بگویید.مادامی که در حال خوردن هستید بنشینید: به جای این‌که به کودک اجازه دهید کل خانه را با میوه‌‌ای که آبش همین‌جور می‌چکد قدم بزند به او یاد دهید تا زمانی که در حال خوردن است در صندلی‌اش بنشیند.در این سن کودکان توجه کمی به زمان دارند اما 10 تا 15 دقیقه ماندن در صندلی به آنها درس بزرگی می‌دهد. بنابراین شما هم باید مادامی که غذا می‌خورید پشت میز بنشینید. اگر او غذایش را پرت می‌کرد به او اجازه دهید بداند که این موضوع تبعاتی دارد.«فکر می‌کنم دیگه گرسنه نیستی اگر یه بار دیگه غذات را پرت کنی دیگر از خوراکی خوشمزه خبری نیست.»

از کلمات اعجاب‌انگیز استفاده کنید: فرزند شما تا زمانی که کمی بزرگتر شود به طور کامل معنی «خواهش می‌کنم» و «متشکرم» را نمی‌آموزد اما از حالا این عادت را به او بدهید.می‌توانید از راه‌های بامزه استفاده کنید.برای «خواهش می‌کنم» دست‌های‌تان را روی قلب‌تان به صورت دایره‌وار بکشید. برای «متشکرم» دست‌های‌تان را روی لب‌های‌تان بگذارید و به سمت فردی که می‌خواهید از او تشکر کنید دراز کنید.

صرف اینکه بگویید تشکر کن کافی نیست؛ بنابراین: باید کودکتان را به کلمات مناسب مجهز کنید. کلمه هایی مانند ممنونم، سپاسگزارم، متشکرم و… را در مقابل او استفاده کنید تا کودک موارد استفاده از این کلمه ها را یاد بگیرد.