زندگی رنگی | سینمای ایران روزهای تلخ کم نداشته است و بعید است که روز سیاه دیگری نداشته باشد؛ روزهایی که فعالان عرصه و کسانی که صحنه سینما و تلویزیون را به اتش کشیدند به یکباره به خاموشی مرگ فرو رفتند. اینجا می خواهیم یادی از این خاطره سازان کنیم.
عسل بدیعی متولد 19 اردیبهشت 1356 در تهران و یکی از بازیگران جوان و با استعداد سینما و تلویزیون بود که در مدت کوتاه عمر خود در فیلم و سریالهای مختلفی نقشآفرینی کرد. وی با بازی در فیلم بودن یا نبودن که موضوع پیوند قلبی داشت به عنوان ستاره جدید سینما شناخته شد و سرانجامی مانند این فیلم برایش در واقعیت رقم خورد. او در سال 1392 بر اثر ایست قلبی دچار مرگ مغزی شده و اعضای بدنش موجب نجات هفت نفر شد.
پوپک گلدره بازیگر سینما و تلویزیون متولد 8 مرداد 1350 بود که با بازی در سریال ساعت خوش کار حرفهای خود را آغاز کرد اما مجموعه دنیای شیرین دریا کاری بود که باعث دیده شدن او شد. سریال نرگس دیگر کار مشهور پوپک گلدره بود که متاسفانه با بازی او به پایان نرسید. این بازیگر پس از فیلمبرداری نیمی از سریال نرگس در یک سانحه رانندگی در منطقه سیسنگان به کما رفت و پس از هشت ماه در تاریخ 27 فروردین 1385 درگذشت.
آزاده نامداری مجری و تهیهکننده تلویزیون متولد 9 آذر 1363 بود که در سن 19 سالگی فعالیت خود را در شبکه زاگرس کرمانشاه آغاز کرده و سپس به تهران آمد. اجرای برنامه "تازه ها" او را به عنوان چهره جوان و با استعداد اجرا معرفی کرد. آزاده نامداری در فیلم سینمایی مالاریا به ایفای نقش پرداخت. این چهره دوستداشتنی در نوروز 1400 در سن 37 سالگی در منزل شخصی خود درگذشت یا به عبارتی خودکشی کرد.
تینا عبدی بازیگر جوان کشورمان متولد 1375 در تبریز بود. این بازیگر با سریال آنام دیده شد اما برای اولینبار در فیلم کاناپه به کارگردانی کیانوش عیاری فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد، فیلمی که تا همین حالا در توقیف مانده است. تینا عبدی در سال 1399 براثر ایست قلبی درگذشت.
ماهگل مهر متولد 16 مهر 1357 ، فرزند مهرو نونهالی و خواهر زادهی رویا نونهالی بود که در طول سالهای فعالیت خود با کارگردانهای مطرحی مانند بهرام بیضایی، اکبر زنجان پور و قطب الدین صادقی همکاری داشت . آخرین حضور این بازیگر در تئاتر، نمایش " دایی وانیا " به کارگردانی اکبر زنجانپور بود . ماهگل مهر در اردیبهشت 1393، بر اثر سرطان ریه در تهران درگذشت.
دنیا فنیزاده متولد 20 آذر 1346 و از عروسکگردانان مشهور برنامههای کودک بود که با برنامه صندوق پست و عروسکگردانی کلاهقرمزی به شهرت رسید و نزدیک به دو دهه عروسکگردان کلاه قرمزی بود. او با وجود پیشنهادات بازیگری حاضر به تغییر هنر مورد علاقه خود نشده و با وجود بیماری سرطان به حرفه خود ادامه داد تا در سال 1395 بعد از مدتها مبارزه با بیماری سرطان در سن 49 سالگی درگذشت. دنیا فرزند، پرویز فنیزاده بود که البته پدر هم مرگ زودهنگام و تراژیکی داشت.
ساناز کیهان متولد 31 شهریور 1361 بود که در چند فیلم و سریال نقشآفرینی کرد. سریال خط قرمز مشهورترین کار او بود که در آن نقش مقابل شهرام حقیقتدوست را ایفا کرد. فیلم نان عشق موتور 100، سوگند، کلاهی برای باران، رفقای خوب و سریال همسفر و پای پیاده از دیگر کارهای ساناز کیهان است. این بازیگر 25 دی 1390 در 31 سالگی طی تصادفی در خیابان حسینیه ارشاد درگذشت.
زهره فکورصبور
زهره فکورصبور (۱ فروردین ۱۳۵۷ – ۱۰ اسفند ۱۴۰۰) بازیگر اهل ایران بود. او فعالیت خود را در دههٔ ۱۳۷۰ آغاز کرد و عمدتاً در آثار تلویزیونی حضور داشت.
فکورصبور در ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ درگذشت. او در حالی درگذشت که مشغول بازی در مجموعهٔ تلویزیونی بیهمگان به کارگردانی بهرنگ توفیقی بود.
علی انصاریان
علی انصاریان (۱۴ تیر ۱۳۵۶ – ۱۵ بهمن ۱۳۹۹) فوتبالیست، مجری تلویزیون و بازیگر ایرانی بود. او کار خود را در سال ۱۳۷۵ و با بازی در باشگاه فوتبال فجر شهید سپاسی شیراز آغاز و در پرسپولیس به اوج رسید و سرانجام در سال ۱۳۹۰ از حرفهٔ فوتبال خداحافظی کرد. انصاریان پس از فوتبال در حرفه سرگرمی و تلویزیون فعال شد. او در بیش از ده فیلم و مجموعه تلویزیونی بازی کرد و چند برنامه تلویزیونی اینترنتی را اجرا کرد. علی انصاریان همچنین در خرداد ۱۳۹۰ ترانهای به نام «شدید» را به بازار موسیقی عرضه کرد.اما پس از آن خوانندگی را ادامه نداد. انصاریان در ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ دو هفته پس از بستری شدن در بیمارستان فرهیختگان تهران بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ درگذشت.
شهرام عبدلی (۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۵ – ۶ اسفند ۱۴۰۱) بازیگر اهل ایران بود که غالبا در نقشهای منفی ظاهر میشد. عبدلی از بازیگران موفق چند دهه اخیر ایران بود که در اسفند ۱۴۰۱ بر اثر سکته قلبی از دنیا رفت.