زندگی رنگی به نقل از دویچهوله| تب دنگی، بیماری منتقله از راه "پشه آئدس"، در موارد خفیف باعث تب بالا و علائمی شبیه آنفلوآنزا میشود. اما نوع شدید آن که "تب خونریزی دهنده دنگی" نیز نامیده میشود، میتواند باعث خونریزی جدی، افت ناگهانی فشار خون (شوک) و مرگ شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ایران نیز به تازگی از ابتلای ۱۴۹ نفر به بیماری تب دنگی در ایران خبر داده است.
بسیاری از افراد هیچ علامت یا نشانهای از عفونت دنگی را تجربه نمیکنند اما هنگامی که علائم ظاهر میشوند، ممکن است با سایر بیماریها مانند آنفلوانزا اشتباه گرفته شوند. این علائم معمولا ۴ تا ۱۰ روز پس از گزش توسط پشه آلوده شروع میشوند.
تب شدید، سردرد، درد عضلانی، استخوانی یا مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشم، تورم غدد و کهیر از علائم شایع این بیماری هستند.
اکثر افراد ظرف یک هفته یا بیشتر بهبود مییابند. در برخی موارد، علائم بدتر میشود و میتواند تهدید کننده زندگی باشد.
اما تب دنگی شدید زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی شما آسیب دیده و نشت میکنند و تعداد پلاکتها در جریان خون کاهش مییابد. این وضعیت میتواند منجر به شوک، خونریزی داخلی، اختلال در عملکرد اندامهای حیاتی و حتی مرگ شود.
معده درد شدید، استفراغ مداوم، خونریزی از لثه یا بینی، وجود خون در ادرار، مدفوع یا استفراغ، خونریزی زیر پوست که ممکن است شبیه کبودی باشد، تنفس دشوار یا سریع، خستگی، تحریکپذیری یا بیقراری از علائم نوع شدید تب دنگی هستند.
به یاد داشته باشید که تب دنگی تنها از طریق نیش پشه آلوده به این ویروس منتقل میشود و نه از طریق تماس با افراد مبتلا.
زنانی که در دوران بارداری به تب دنگی مبتلا میشوند، ممکن است ویروس را در هنگام زایمان به جنین منتقل کنند. علاوه بر این، نوزادان زنانی که در دوران بارداری تب دنگی میگیرند، در معرض خطر زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد هستند.
هیچ دارویی برای درمان تب دنگی وجود ندارد.
در صورت ابتلا با نوشیدن آب و مایعات فراوان، خود را هیدراته نگه دارید. تا حد امکان استراحت کنید. در صورت درد بنا به توصیه پزشک میتوانید از مسکنهایی مانند استامینوفن استفاده کنید. ایبوپروفن یا آسپرین مصرف نکنید زیرا مصرف این داروها میتواند خطر خونریزی داخلی تهدیدکننده زندگی را افزایش دهد