زندگی رنگی | مقامهای عراقی روز سهشنبه (دوم آبانماه/ ۲۴ اکتبر) از مجسمه باستانی «لاماسو» آشوری که در نینوا کشف شده است، رونمایی کردند.
به گفته مسئولان آثار باستانی عراق، این مجسمه در جریان کاوش در «خورساباد» کشف شده است. این مجسمه، که ارتفاع حدودی آن سه متر تخمین زده شده است، نخستینبار در سال ۱۹۹۲ میلادی توسط گروهی از باستانشناسان عراقی کشف شده بود. سر این مجسمه تاریخی نیز در سال ۱۹۹۵ ربوده شد، اما بعدها پیدا شد و اکنون به مجموعه «موزه ملی عراق» در بغداد اضافه شده است.
بر اساس بیانیهای که مقامات عراق در فیسبوک منتشر کردهاند، باقی این مجسمه نیز به منظور سالم باقی ماندن دوباره دفن شده بود.
مقامها اطلاعات دقیقی از تاریخ دفن دوباره این مجسمه و یا زمان انتقال سر مجسمه به «موزه ملی عراق» منتشر نکردهاند، با این حال بر اساس جدیدترین اظهارات این مقامات، گروهی متشکل از متخصصان عراقی و فرانسوی حین کاوش در «خورساباد» وضعیت این گاو بالدار را بررسی میکنند.
«گاو بالدار» در فرهنگ آشوری نمادی از ایزد محافظ بود که قدمت آن به بینالنهرین باستان میرسد. این شخصیت اغلب با سر انسان، بدن شیر و گاو نر و یک جفت بال به تصویر کشیده میشود. پادشاهان آشوری از مجسمه «گاو بالدار» برای حفاظت از قلمروهای خود استفاده میکردند.
قدمت مجسمه گاو بالداری که در روز سهشنبه رونمایی شد به امپراتوری آشوری نو بویژه دوران فرمانروایی «سارگون دوم»، یعنی از ۷۲۲ تا ۷۰۵ پیش از میلاد میرسد.
مجسمه گاو بالداری که در «خورساباد» پیدا شده است از جنگ با داعش جان سالم به در برده بود؛ چراکه داعش در سال ۲۰۱۵ بخشهایی از این شهر را ویران کرد.